Βασίλης Χουλιάρας – Ένας Αρτινός στο “τιμόνι” της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας

Μοιράσου το

Η Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2004 είναι μία επιστημονική εταιρεία με βασικό αντικείμενο την Αρθροσκοπική Χειρουργική και την αντιμετώπιση και πρόληψη των αθλητικών κακώσεων. Επιπρόσθετα στον τίτλο της φέρει το όνομα του Γεωργίου Νούλη, απόφοιτου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, μιας και πρώτος αυτός περιέγραψε στην διδακτορική του διατριβή το σημείο Lachman-Noulis test για την διάγνωση της ρήξης του προσθίου χιαστού.

Για την επόμενη διετία, πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας αναλαμβάνει ο διευθυντής ΕΣΥ της Ορθοπαιδικής κλινικής του Νοσοκομείου της Άρτας Βασίλης Χουλιάρας. Αυτό σημαίνει ότι στα επόμενα 2 έτη, η καρδία της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας θα χτυπά στην Ήπειρο και σίγουρα κάποιες επιστημονικές εκδηλώσεις εφόσον οι συνθήκες με την πανδημία το επιτρέψουν θα λάβουν χώρα στην Ήπειρο.

 Όλα αυτά τα 18 χρόνια η Αρθροσκοπική Εταιρεία διοργανώνει Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια με πρακτική άσκηση (όπως για παράδειγμα το 2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2021 στα Ιωάννινα), εκπαιδευτικά μαθήματα, Webinars και πλήθος άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων με σκοπό την συνεχή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των μελών της, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην εκπαίδευση των νέων ιατρών. Το επόμενο μάλιστα συνέδριο, το 10ο, θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, μιας και η Εταιρείας θα εορτάζει τα 20 έτη συνεχούς λειτουργίας.

Ακολουθήστε μας στα Social