Τουρισμός για όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων – Οι δικαιούχοι και οι παροχές

Μοιράσου το

Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου, μίλησε στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” για την τουριστική κίνηση και το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”.

Όπως είπε, το άνοιγμα της πλατφόρμας ενδέχεται να γίνει εντός της εβδομάδας, οι αιτήσεις θα γίνουν ανεξαρτήτως ΑΦΜ και θα αφορά 200.000 δικαιούχους.

 

Τουρισμός για όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων - Οι δικαιούχοι και οι παροχές

 

 

1

 

Ερωτώμενη για την τουριστική κίνηση και εάν εκτιμά πως θα ξεπεράσει τα νούμερα του 2019, η κ. Γκερέκου επισήμανε πως το “άνοιγμα” και σε άλλες αγορές έχει βοηθήσει τη χώρα στο να ξεπερνά κάθε κρίση που προκύπτει.

“Αυτό που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές και τις 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ είναι μια τεράστια κατάκτηση για το φετινό καλοκαίρι” τόνισε και πρόσθεσε πως αναφορικά με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο είναι στα ίδια επίπεδα με το 2019 και 23% πάνω στα αεροδρόμια της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμιά μας.

“Δεν είναι μόνο οι αριθμοί, πρέπει να μας ενδιαφέρει το τουριστικό προϊόν και η ποιότητα όσο ποτέ άλλοτε” σημείωσε.

Αναφορικά με το “Turkaegean” είπε πως ο πιο έγκριτος δρόμος είναι η νομική προσφυγή και “πως οφείλουμε να το αποκαταστήσουμε”.

“Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό Τούρκων που κάνει διακοπές στα δικά μας νησιά. Αυτό και από μόνο του δείχνει πως όσο και πονηρά σχέδια να υπάρχουν πίσω από το σήμα αυτό, φαίνεται πως δεν περνάνε” προσέθεσε.

Ακολουθήστε μας στα Social