Τι ισχύει με τις εργασίες στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας

Μοιράσου το

Η Περιφέρεια για την αναφορά του Γιώργου Ζάψα

Με αναφορά του προς την Περιφέρεια, αλλά και άλλες Υπηρεσίες, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, Γιώργος Ζάψας ζήτησε να ενημερωθεί την Τρίτη για «εκσκαφικές εργασίες στα πρανή της εθνικής οδού Ιωαννίνων Πρεβέζης/ Άρτας, στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδος, μεταξύ Λυκείου Φιλ)δος και ΦΙΞ».

Απάντηση έδωσε η Περιφέρεια την Τετάρτη με δική της ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «για τη συγκεκριμένη παρέμβαση έχουν ληφθεί δύο φορές – παρόντος και του ιδίου-  αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής». Και συνεχίζει:

«Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2022 εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου «Άμεση βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων επί της Ε.Ο., Ιωαννίνων – Άρτας». Μειοψήφησε ο κ. Γ. Ζάψας, όχι ως προς το φυσικό αντικείμενο, αλλά ζητώντας ετήσιο προγραμματισμό και για τα έργα μικρής κλίμακας κλπ.

Στη συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου 2022 της Οικονομικής Επιτροπής, την ίδια ημέρα δηλαδή που ο ίδιος επισκέφτηκε κατά δήλωσή του την περιοχή,  εγκρίθηκε ομόφωνα  η χορήγηση παράτασης (μέχρι 24 Ιουλίου) για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς οι εργασίες είχαν καθυστερήσει επειδή δεν είχε εκδοθεί έγκαιρα η άδεια επέμβασης από τη Δασική Υπηρεσία.
Η επέμβαση γίνεται με νόμιμο καθεστώς αλλαγής χρήσης, εντός της απαλλοτριωμένης  ζώνης  της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Άρτας και σύμφωνα με μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών, κάτι που αναφέρεται στις εισηγήσεις που τέθηκαν υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής».

Ακολουθήστε μας στα Social