«Πληρώνει» άμεσα το Power Pass – Στόχος να δοθούν τα χρήματα σε μια δόση

Μοιράσου το

Μπορεί να μην επιβεβαίωσε ότι οι πληρωμές θα γίνουν την Παρασκευή που έρχεται, αλλά οι δικαιούχοι του Power Pass θα δουν άμεσα τις αποζημιώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος τους. Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Οι καταναλωτές που είδαν από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τον Μάιο του 2022 τους λογαριασμούς ρεύματος «φουσκωμένους» και έκαναν αίτηση για το Power Pass (τις αποζημιώσεις από 18 έως 600 ευρώ), θα πάρουν τις επιστροφές τις επόμενες μέρες, ίσως και έως το τέλος της εβδομάδας, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ.

Τόνισε ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σταδιακά αλλά ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο.

Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει «κλείσει» η στρόφιγγα, θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

Ο Κώστας Σκρέκας παρέθεσε και τις τέσσερις 4 παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο να «ξεμείνει» η χώρα μας από φυσικό αέριο:

  • Αυξάνεται λειτουργία λιγνιτικών εργοστασίων
  • Λειτουργία 5 εργοστασίων  αερίου με diesel εφόσον χρειαστεί
  • Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία
  • Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας

«Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια», τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας δήλωσε ότι ΡΑΕ θα ολοκληρώσει τους λεπτομερειακούς ελέγχους και πολύ σύντομα θα δοθούν τα νούμερα. «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα ανακτήσει των 90% των υπερκερδών από την παραγωγή. Θα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε μας στα Social