Πανελλήνιες 2022: Δείτε τον σχολιασμό, τις απαντήσεις και τα θέματα στα μαθήματα των ΕΠΑΛ

Μοιράσου το

Σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης εξετάστηκαν σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022 στα ΕΠΑΛ.

Αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα διαγωνιζόμενοι σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες για τις Πανεμμήνιες 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Το TheTOC.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, θα δίνει έως το τέλος της εξεταστικής περιόδου τις απαντήσεις των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Δείτε ΕΔΩ τις ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα. Το έγγραφο ανανεώνεται

Πουκαμισάς Πανελλήνιες

Ο πρώτος σχολιασμός των θεμάτων

Ο σχολιασμός των θεμάτων από τους καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς:

  • Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς κανονισμοί στην Ναυτιλία- εφαρμογές :

Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη τα φετινά θέματα ήταν αυξημένης δυσκολίας καθώς κάλυπταν ένα μεγάλο κομμάτι της εξεταστέας ύλης. Εκτός από το θέμα Δ που ήταν κρίσεως, τα υπόλοιπα θέματα ήταν αναμενόμενα αλλά πιο απαιτητικά. Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς είχαμε την ευτυχία μέσω τον τεστ προσομοίωσης να έχουμε προετοιμάσει τους υποψήφιους καταλληλά για τα θέματα των Πανελλαδικών.

  • Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης:

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια τα θέματα που επιλέχθηκαν ήταν βατά και αναμενόμενα καθώς κάλυπταν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της εξεταστέας ύλης. Ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος δεν θα είχε θέμα στην επίλυση τους.

  • Ηλεκτροτεχνία 2:

Τα θέματα στο μάθημα της Ηλεκτροτεχνίας 2 για το ΕΠΑΛ ήταν, όπως αναμενόταν, βατά καλύπτοντας μεγάλο κομμάτι της ύλης. Στις φετινές εξετάσεις χρησιμοποιήθηκε στο θέμα Α1 το ερώτημα Δ και Ε που ήταν εκτός τις 2 προηγούμενες χρονιές λόγω Covid. Οι ασκήσεις ήταν εύστοχες καθώς κάλυπταν μεγάλο κομμάτι της ύλης για την επίλυση τους. Θεωρούμε ότι τα θέματα ήταν φυσιολογικά και ένας υποψήφιος που είχε προετοιμαστεί καλά δεν θα αντιμετώπιζε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Δείτε τα θέματα σε Ηλεκτροτεχνία 2

Δείτε τα θέματα σε Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές

Δείτετα θέματα σε Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

 

Ακολουθήστε μας στα Social