Διαμαρτυρίες από παραγωγούς μανταρινιών της Άρτας – Στήριξη Ο. Γεροβασίλη

Μοιράσου το

Για αποκλεισμό τους από την ενίσχυση λόγω κορονοϊού, κάνουν λόγο πολλοί παραγωγοί μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη» στην Άρτα.

Την ίδια στιγμή αρκετοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται διότι το ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό τους ήταν πολύ λιγότερο από αυτό που περίμεναν. Η ενίσχυση αφορά την περίοδο 2020 όταν λόγω πανδημίας και εν μέσω καραντίνας, σε πολύ μεγάλο ποσοστό η παραγωγή μανταρινιών παρέμεινε αδιάθετη.

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ανακοινωθεί πριν έξι μήνες ότι οι καλλιεργητές μανταρινιών θα ενισχυθούν με 70 ευρώ το στρέμμα. Διαμαρτυρίες, εξάλλου, υπάρχουν από τους παραγωγούς για το γεγονός ότι παρακρατήθηκε το ποσό που δικαιούνταν, καθώς συμψηφίστηκε με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Παρέμβαση έκανε η γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι «οι παραγωγοί μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη της περιοχής είναι ανάστατοι». Εξηγώντας τους λόγους προσθέτει ότι «πολλοί από αυτούς δεν εντάχθηκαν στην ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα για το 2020, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης».

«Το χειρότερο, όμως -τονίζει – είναι ότι όσοι τελικά κατάφεραν να είναι δικαιούχοι, είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα περίμεναν, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτόματο συμψηφισμό με την επιστρεπτέα προκαταβολή που είχαν πάρει πριν δυο χρόνια, παρότι έχει εξαγγελθεί ότι θα υπάρξει ρύθμιση για την επιστροφή της».

Ακολουθήστε μας στα Social