Άρτα: Xαλάει ο καιρός του Αγίου Πνεύματος – Τι θα συμβεί

Μοιράσου το

Καιρός: Δεν είναι καλά τα νέα, από πλευράς καιρικών συνθηκών, για εκείνους που θα επιλέξουν να φύγουν του Αγίου Πνεύματος!

ΑΡΤΑ: Η Πέμπτη θα ξημερώσει και θα κυλήσει με εναλλαγές περιόδων ηλιοφάνειας με κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά. Προς το μεσημέρι τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες, φαινόμενα που προς το απόγευμα στις ορεινότερες περιοχές του νομού θα ενταθούν. Στα πεδινά και τα παράλια του Αμβρακικού δε θα πρέπει να διαρκέσουν πολύ και θα υπάρξουν εκ νέου ανοίγματα. Πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες προς την Παρασκευή με περισσότερες βροχές και καταιγίδες σε όλο το νομό.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4Bf.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει τους 28°C στην πόλη και τους 22°C στα ορεινά.
ΥΓΡΑΣΙΑ: Το μεσημέρι αύριο κάτω του 50%. 

ΗΠΕΙΡΟΣ: Η Πέμπτη θα ξημερώσει και θα κυλήσει με άστατο γενικά καιρό. Από το πρωί οι εναλλαγές διαστημάτων ηλιοφάνειας με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις θα είναι αρκετές και θα σημειωθούν διάσπαρτες βροχές και μπόρες, ήδη προς τις προμεσημβρινές ώρες σε δυτικές παράκτιες και πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα όσο θα οδεύουμε προς το απόγευμα θα εστιαστούν στα ορεινά της ενδοχώρας και εκεί θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ παράλληλα στα πεδινά και τα παράλια του Ιονίου θα υπάρξουν και πάλι ανοίγματα με ήλιο. Πάντως, ο καιρός θα επιδεινωθεί από το βράδυ και μετά, με πιο γενικευμένες βροχές να έρχονται από το Ιόνιο και στη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, φτάνοντας κατά τόπους τα 4Bf. Η θερμοκρασία το μεσημέρι αύριο θα αγγίξει τους 29°C στα πεδινά, τους 28°C στα παράλια, τους 26°C στα ημιορεινά και τους 23°C στα ορεινά. Η υγρασία θα είναι αυξημένη.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής σε όλη την Ήπειρο, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από δυνατούς κεραυνούς, δυνατό άνεμο ή και χαλάζι. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί περίπου έως τις προμεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια θα υπάρξουν και κάποια ανοίγματα στα παράλια του Ιονίου, ενώ στην ενδοχώρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τις νεφώσεις να παραμένουν αυξημένες και να δίνουν έως νωρίς το απόγευμα τοπικές βροχές και μπόρες, όχι όμως με την ένταση των πρωινών ωρών. Μέσα στο απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα πρέπει να βελτιωθεί και μόνο στα ανατολικά ορεινά θα σημειώνονται τοπικές βροχές έως νωρίς το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, έτσι το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 25°C στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, τους 21°C στα ημιορεινά και τους 19°C στα ορεινά. Η υγρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Με παροδική συννεφιά και διαστήματα με ήλιο θα ξημερώσει το Σάββατο στην Ήπειρο. Το μεσημέρι και το απόγευμα στην ενδοχώρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν μικρής διάρκειας βροχές ή μπόρες. Μικρότερη είναι η πιθανότητα ασθενή φαινόμενα να επηρεάσουν τα πεδινά και τα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί μέχρι 4Bf και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27°C σε πεδινές περιοχές, τους 25°C σε παραλιακές, τους 23°C σε ημιορεινές και τους 21°C σε ορεινές.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Με αρκετό ήλιο και λίγα σύννεφα θα ξημερώσει η Κυριακή στην Ήπειρο. Αστάθεια, ωστόσο, αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα, με σύννεφα θα αναπτύσσονται στα ορεινά τμήματα, να πυκνώνουν και να δίνουν μπόρες και καταιγίδες, φαινόμενα που θα επηρεάσουν και ημιορεινές και πεδινές περιοχές. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα να επηρεαστούν κι ορισμένες παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές-Βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 3Bf. Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο στη διάρκεια της ημέρας, θα ανέλθει το μεσημέρι στους 30°C στα πεδινά, 28°C στα παραθαλάσσια του Ιονίου, 27°C στα ημιορεινά και στους 24°C στα ορεινά.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Ακολουθήστε μας στα Social