Άρτα: Πότε αλλάζει ραγδαία ο καιρός – Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία (χάρτες)

Μοιράσου το

Χαλάει απότομα ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με επικίνδυνη κακοκαιρία να είναι προ των πυλών. Κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, οι ενισχυμένοι άνεμοι αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας. Οι πιο επικίνδυνες ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.

 

Αναλυτικότερα:

ΑΡΤΑ: Η Πέμπτη θα ξημερώσει με ηλιόλουστο και πολύ ζεστό καιρό κι ανάλογα θα κυλήσει. Το απόγευμα τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο εσωτερικό του νομού, ωστόσο η πιθανότητα σύντομης μπόρας είναι πολύ μικρή.
ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, όχι πάνω από 3Bf.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ο υδράργυρος το μεσημέρι της Πέμπτης στην Άρτα θα έχουμε έως 36°C και στα ορεινότερα τμήματα μέχρι 32°C.

ΥΓΡΑΣΙΑ: Το μεσημέρι περίπου στο 30%.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Η Πέμπτη θα ξημερώσει και θα κυλήσει με πολύ ζεστό και ηλιόλουστο καιρό και μόνο προς το απόγευμα τοπικές νεφώσεις θα εμφανιστούν. Η πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας στην ενδοχώρα είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές, γενικά, διευθύνσεις και δε θα ξεπερνούν τα 3Bf και στα παράλια τα 4Bf. Η θερμοκρασία το μεσημέρι και πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα φτάσει τους 36°C σε πεδινές περιοχές, τους 34°C-35°C στα παραθαλάσσια, τους 33°C στα ημιορεινά και τους 32°C στα ορεινά.

ΘΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ
Ιωάννινα: 19°C έως 33°C
Πρέβεζα: 24°C έως 34°C

Ηγουμενίτσα: 23°C έως 35°C

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σταδιακά θα αλλάξει ο καιρός, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, σε όλη την Ήπειρο. Από το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, μεταξύ των περιόδων ηλιοφάνειας και μάλιστα ίσως σημειωθούν σύντομες, τοπικού χαρακτήρα βροχές. Από τις προμεσημβρινές ώρες κι έπειτα τα ανοίγματα με ήλιο θα μεγαλώσουν, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να ξανασυννεφιάσει και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια ορεινά. Όσο θα οδεύουμε προς τις πρώτες βραδινές ώρες, τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα πρέπει να εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, πιθανώς και παράκτιες. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί έως 3Bf. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 35°C στα πεδινά, 34°C στα παράκτια, 32°C στα ημιορεινά και τους 29°C στα ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται να πέσει περισσότερο.


ΣΑΒΒΑΤΟ
: Το Σάββατο θα ξημερώσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ίσως νωρίς το πρωί εκδηλώνονται τοπικές βροχές. Γρήγορα θα υπάρξουν και μεγάλα ανοίγματα στον καιρό, έτσι το υπόλοιπο της μέρας θα περάσει σχετικά καλά, με αρκετό ήλιο. Μόνο στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της περιφέρειας τα σύννεφα θα είναι αυξημένα κι εκεί δεν αποκλείονται σύντομες βροχές ή μπόρες μεταξύ μεσημεριού κι απογεύματος. Από αργά το απόγευμα κι εκεί ο καιρός θα ανοίξει. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες-Βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επιστρέψει στις κανονικές για την εποχή τιμές. Το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 31°C-32°C στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, έως 28°C στα ημιορεινά κι έως 25°C στα ορεινά.
ΚΥΡΙΑΚΗ: Με ηλιοφάνεια θα ξημερώσει και θα κυλήσει η Κυριακή στην Ήπειρο και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να συννεφιάσει πρόσκαιρα, κυρίως στην ενδοχώρα. Μικρή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης σύντομης βροχής, σε τμήματα της περιφέρειας μακριά από τη θάλασσα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές-Βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4Bf. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32°C-33°C στα πεδινά, τους 31°C στα παράκτια του Ιονίου, τους 29°C-30°C στα ημιορεινά και τους 27°C στα ορεινά.

Ακολουθήστε μας στα Social