Άρτα: Χαλάει ξανά ο καιρός (χάρτες)

Μοιράσου το

Παραμένει η αστάθεια και αυτή την εβδομάδα, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο παρατηρείται μια ακόμη αξιόλογη διαταραχή που σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα δώσει πάλι βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Αναλυτικότερα:

ΑΡΤΑ:  Από το μεσημέρι έως κι αργά το απόγευμα, ωστόσο, προβλέπεται αστάθεια, με νεφώσεις από τα ορεινά να αυξάνονται και να δίνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νομού, πριν εξασθενήσουν και σταματήσουν προς τη δύση του ήλιου και μετά.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση έως 3Bf. Στις περιοχές, όπου θα ξεσπάσει απογευματινή αστάθεια, αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυσή τους.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει στην πόλη τους 32°C και στα ορεινά τους 25°C-26°C.
ΥΓΡΑΣΙΑ: Tο μεσημέρι της Τρίτης γύρω στο 40%.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Η Τρίτη θα ξημερώσει με λιακάδα κι ανάλογα θα κυλήσει έως το μεσημέρι. Στη συνέχεια, όμως, προς το απόγευμα θα συννεφιάσει σε όλα τα ορεινά και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα έντονα, θα κινηθούν και προς ημιορεινές και πεδινές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται έως αργά το απόγευμα να επηρεαστούν και παράκτιες. Προς τη δύση του ήλιου ο καιρός θα ηρεμήσει και θα βελτιωθεί σταδιακά. Οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 3Bf από Δυτικές, γενικά, διευθύνσεις. Στη διάρκεια, πάντως, των απογευματινών φαινομένων ενδέχεται να ενισχύονται για λίγο σε τοπικό επίπεδο. Ο υδράργυρος το μεσημέρι της Τρίτης τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι 32°C σε πεδινές περιοχές, 30°C σε παραλιακές, 29°C σε ημιορεινές και 26°C σε ορεινές.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ: Με ηλιόλουστο καιρό θα ξημερώσει η Τετάρτη στην Ήπειρο κι ανάλογα θα συνεχιστεί, τουλάχιστον έως νωρίς το μεσημέρι. Αστάθεια θα εκδηλωθεί έπειτα, με νεφώσεις στα ορεινά να δίνουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν και ημιορεινές περιοχές. Η πιθανότητα αυτή τη φορά να βρέξει σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, αν και υπαρκτή, είναι μικρότερη. Ο καιρός έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα φυσούν από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3Bf και η θερμοκρασία θα αναρριχηθεί το μεσημέρι στους 32°C με 33°C στα πεδινά, στους 30°C στα παράλια του Ιονίου και τα ημιορεινά και στους 27°C στα ορεινά τμήματα.

Ακολουθήστε μας στα Social