37 σημεία και 51 θέσεις στον Δήμο Αρταίων για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων – Ποια είναι τα σημεία

Μοιράσου το

Ολοκληρώθηκε η μελέτη χωροθέτησης των σταθμών φόρτισης – Ποια είναι τα σημεία

Το πρώτο βήμα για να περάσει η Άρτα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, έγινε με την ολοκλήρωση της μελέτης χωροθέτησης των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 37 σημεία του Δήμου Αρταίων, τα οποία περιλαμβάνουν 51 θέσεις φόρτισης.

Μέσω της προσπάθειας αυτής, ο Δήμος συμβάλει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στην επέκταση της χρήσης οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων και την καθιέρωση των «πράσινων» μετακινήσεων.

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ενίσχυση και υποστήριξη της απόκτησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Όπως σημειώνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωση, το ΣΦΗΟ είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για την ανάπτυξη ενός δικτύου δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης, και για τη σύνταξή του, αναλύθηκε η υφιστάμενη κατάσταση και ελήφθησαν υπόψη τα πολεοδομικά και κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης, με στόχο την αποτελεσματικότερη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης  ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο). Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν δύο σενάρια με διαφορετική προσέγγιση, τα οποία αξιολογήθηκαν και τέθηκαν σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, ενώ διοργανώθηκε και διαδικτυακή ημερίδα, κατά την οποία συμμετείχαν o Δήμαρχος, επιστημονικοί φορείς σχετικοί με την ηλεκτροκίνηση και ο Τεχνικός Σύμβουλος.

Με αυτό τον τρόπο πραγματοποιήθηκε μία πολυκριτηριακή ανάλυση, η οποία συνέβαλε στην αποτελεσματική χωροθέτηση 51 θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 37 σημεία του Δήμου Αρταίων.

Σύμφωνα με το ΣΦΗΟ, οι 34 θέσεις βρίσκονται στην Άρτα, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις σε Αγ. Αναργύρους, Ελεούσα, Κωστακιούς, Ράχη, Ανέζα, Κορωνησία, Χαλκιάδες, Καλαμιά, Αγ. Σπυρίδωνα, Γραμμενίτσα, Αμμότοπος, Καμπή, Έλατος Κορφοβουνίου και Ροδαυγή.

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο) πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αρταίων και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Ακολουθήστε μας στα Social